Home » Blog » Healing » De sleutel van vrijheid

De sleutel van vrijheid

door | 28 mei, 2020 | Healing, Spiritualiteit & bewustwording

 

Ik maak mijn eigen balans op

Ik heb lang geaarzeld om iets over het C-woord te schrijven. Iedereen weet natuurlijk gelijk dat het over Covid-19 gaat. Er wordt heel veel gezegd en geschreven en ik wil niemand kwetsen, zeer zeker niet degenen die besmet zijn geraakt, hun dierbaren en alle dappere zorgmedewerkers. Alleen maar diep respect voor hun. Na drie maanden maak ik mijn eigen balans op van de anderhalvemeter samenleving. Wat mij na aan het hart ligt zijn de gevolgen en de nasleep waar ook ik niet voor kan weglopen, ik zit er zelf ook middenin.

We schrijven vandaag 26 mei 2020. Morgen is het drie maanden sinds de eerste officiële C-patiënt. Ik weet het nog zo goed want 27 februari  is mijn verjaardag. Toen hadden we nog geen besef wat ons te wachten stond. De wereld op z’n kop. De hoge heren vonden dat het niet zo’n vaart zou lopen, maar moet je nu eens kijken.

Verdriet bij een winkel

Het is me het dagje wel. Gisteravond heb ik een bestelling gedaan bij een plaatselijke winkel voor fijne streekproducten. Vanochtend kon ik mijn bestelling afhalen. Kom ik daar voor de eerste keer sinds drie maanden. Tent voor de deur en een tafel met instructies, om de hoek bestellingen ophalen. De kleine winkel was wel geopend, de deur op een kier. Ik kon het niet laten om naar die lieve mevrouw te zwaaien die ik al zo lang niet had gezien. Ze snelde naar buiten. Ze was zo blij om contact te hebben met een klant, ze had een flinke huilbui gehad. Toen kwam haar verhaal. De tranen sprongen spontaan in mijn ogen, mijn keel klapte dicht en verdriet maakte zich meester van mij. Nog maar 2 medewerkers achter de toonbank, daar waar het eens bruiste van leven is het nu een dode boel, mogen maar 2 mensen naar binnen. Waar veel werd gelachen, moppen getapt, klanten hutje mutje. Geen praatje, geen lachje, geen lol meer aan. Geen nummertje meer trekken en een half uur moeten wachten. Ruzie en mensen die in zichzelf wegkruipen. Ze doen hun plicht, ze verdienen stilletjes hun centjes. Nou ja, pintransacties. Kortom, het leven is eruit, de spontaniteit is eruit. Geen vooruitzicht, geen vertrouwen meer. Hoe lang duurt die anderhalve meter nog? Geen vrijheid meer. Natuurlijk ontstaan er heel veel mooie initiatieven, maar de mens in (geestelijke) nood ziet dat niet.

Emoties vieren hoogtij

In de anderhalvemetersamenleving gebeurt er veel meer dan menigéén denkt. Het is niet alleen een fysieke aangelegenheid. Ons mentale- en emotionele energielichaam is er onlosmakelijk mee verbonden. Als we ons fysiek van elkaar verwijderen, doen we dat indirect ook gelijk mentaal en emotioneel. Dat doet op alle drie niveaus pijn. Hetzelfde geldt ook vice versa, als we ons emotioneel van elkaar verwijderen, ontstaat er ook fysieke verwijdering. We sluiten ons voor elkaar af. We voelen ons niet meer vrij. Steeds meer mensen voelen zich gevangen. Gevangen thuis, gevangen in de relatie, gevangen in zichzelf. Veel komt er los wat geheeld wil worden. Zóveel negatieve emoties. Verdriet, boosheid, frustraties die zijn weggedrukt, opgekropt en opgestapeld. Weggedrukte emoties uiten zich in lichamelijke aandoeningen. Hoofdpijn, nekpijn, slecht slapen. Op langere termijn ernstige ziektes.

BAM en ineens zit je klem. Bevliegt het je. Hoe lang duurt dit nog? Wat als dit, wat als dat, hoe nu verder, blijf ik wel gezond, ga ik dood???? Mag ik nu nog niet naar buiten, mag ik niet op vakantie, mag ik niet dichtbij je komen? We kunnen negatieve emoties niet langer meer wegdrukken, net doen alsof.

De sleutel van vrijheid ligt je hart

We zitten in een complete ommekeer. We zijn vrijheid opnieuw aan het uitvinden. Vrijheid is niet gebonden aan externe factoren, vrijheid zit van binnen, vrijheid zit in je hart. Ik kom veel mensen tegen die de verbinding tussen hun hoofd en hun hart kwijt zijn om wat voor reden dan ook. De corona tijd doet er een flink schepje bovenop. Je leeft in de illusie dat je niet vrij bent. Ik heb dat zelf ook jarenlang ervaren in diverse situaties. Pas toen ik écht in contact kwam met mijn hart ben ik gaan leren wat vrijheid betekent.

Met energy healing kan ik je helpen de weg naar je hart te vinden, de weg terug naar je eigen vrijheid. De blokkades die de weg blokkeren te overwinnen. Ik leer hoe je je energie kunt managen. Je krijgt weer vertrouwen in jezelf en in je toekomst.

Wil jij de fluistering van je hart weer leren horen en je vrij voelen? Het is zo de moeite waard.

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Lieve groet,

Kerstin 

 

Ik ben Kerstin

Ik ben een kanaal voor licht en liefde, spiritueel healer en natuurgeneeskundig therapeut. Op mijn pad van healing heb ik heel veel mogen ervaren en leren. Het is mijn wens om je te inspireren op je pad en je zoektocht naar je autenthieke zelf.

 

Categorieën

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstin Willems

Kerstin Willems

We zullen zo snel mogelijk je vragen beantwoorden

I will be back soon

Kerstin Willems
Start Chat with:
chat
Tweet
Share
Share
Pin